Placed by Vialegis 20 years ago!

We are happy to see that many candidates placed by us many years ago still happily work at the same place. William Timmermans was one of our very first candidates in 2003, meanwhile partner at Altius. It is with pleasure that we can share his success story with you. 

Kan je ons een overzicht geven van jouw carrière?

In september 1996, na mijn LL.M. in de States (Harvard), ben ik gestart aan de Brusselse balie bij het toenmalige kantoor De Bandt van Hecke & Lagae, dat later zou opgaan in Linklaters. Na een vijftal jaar stapte ik over naar Lontings & Partners (dat later Lydian zou worden). Maar na iets meer dan een jaar bij dat kantoor, kwam ik uiteindelijk, door toedoen van Vialegis, bij ALTIUS terecht. Daar heb ik het departement Real Estate & Regulatory opgestart en uitgebouwd en ik ben er nog steeds vennoot. Ik heb altijd een bijzondere interesse gehad voor publiek recht: veel overheidsopdrachten en procedures bij de Raad van State. Gaandeweg is er ook vastgoedrecht bijgekomen. Dat geeft uiteindelijk een heel gevarieerde en boeiende praktijk, van farmaceutisch recht tot projectontwikkeling, van overheidsopdrachten voor defensie tot retailvastgoed, enz.

Wat was destijds jouw ervaring met Vialegis, toen net opgestart als eerste legal recruitment firm in België? 

De ervaring was bijzonder en positief. Ik werd gecontacteerd door één van de oprichters van Vialegis, Hugo De Maertelaere, op zijn eerste werkdag en nadat hij zelf was afgezwaaid bij het kantoor Lontings. Hugo was heel enthousiast, zowel over zijn nieuwe uitdaging bij Vialegis, als over het kantoor ALTIUS. Ik kon daar vrij snel op gesprek gaan en ontmoette er een aantal toenmalige vennoten zoals Carine van Regenmortel en Philippe Jadoul. Christophe Ronse, die nu nog altijd vennoot is bij ons, heb ik toen ook ontmoet. Zo ben ik blijkbaar de eerste kandidaat die ooit “geplaatst” is door Vialegis en dus tegelijk ook de meest stabiele- aangezien ik nog altijd bij ALTIUS ben.

De aantrekkingskracht van de advocatuur is de laatste jaren wat afgenomen, volgens velen ten onrechte. Wat zijn volgens jou goede redenen om toch voor dit beroep te blijven kiezen?

Er is heel wat dat het beroep van advocaat aantrekkelijk maakt. Ik zie zelf toch heel wat grote pluspunten. Eén is de afwisseling en het feit dat je agenda nooit lang op voorhand vastligt: als er een dringende vraag van een cliënt binnenkomt, verandert je planning onmiddellijk. Twee is het teamwerk: er zijn bijna geen dossiers die je alleen behandelt; vrijwel alles gebeurt in een team. Jonge advocaten opleiden en zien groeien is een heel mooi onderdeel van ons beroep. Drie is het internationaal karakter: kantoren zoals ALTIUS zijn weliswaar Belgische kantoren maar hebben een interessant internationaal cliënteel; heel wat van onze adviezen en contracten zijn in het Engels. Vier is de onafhankelijkheid van de advocaat: dat maakt ons toch nog wat verschillend van de bedrijfsjurist die misschien minder afstand kan nemen. Ik blijf het een aantrekkelijke en uitdagende job vinden!

Als je terug in de tijd zou kunnen gaan en je jongere zelf (en bij uitbreiding startende advocaten in het algemeen) één advies zou kunnen geven, wat zou dat dan zijn?

Mijn jongere zelf indachtig zou die met goede raad doen wat de meesten van ons doen: doorgeven aan anderen. Dat vond ik altijd een schitterende quote. Als ik iets zo suggereren zou het zijn om wat vroeger vanuit Elsene te verhuizen naar de Kaaienwijk in Brussel. Tot voor kort woonde ik daar en voor wie pas begint te werken, is dat echt een aanrader. De buurt is enorm veranderd in positieve zin en is ook erg verjongd. Niets leuker dan een terrasje op de Vismarkt of op Sint-Katelijne op een lange zomeravond. Culinair ben je in die buurt van de stad ook wel verwend. Wij wonen nu buiten de stad maar laten Brussel, en zeker die wijk, niet los.

Aangemaakt op april 3, 2023