Job | Legal Counsel Corporate Law & M&A | Meise

Numéro de réference: VL/LAW/3248/22

Legal Counsel met minstens 6 jaar ervaring op het vlak van het corporate law en M&A, idealiter opgebouwd in een (internationaal) advocatenkantoor, consultancy firm en of inhouse - vlotte gesproken en geschreven kennis van Nederlands, Engels en Frans.

Notre client

Logistiek vastgoedspecialist WDP (www.wdp.eu) is een referentiespeler in de ontwikkeling en de verhuur van kwalitatief en duurzaam logistiek en semi-industrieel vastgoed en is als BE-REIT genoteerd op Euronext Brussels en Amsterdam met een marktkapitalisatie van circa 6 miljard euro.

Met een geïntegreerd team realiseert WDP projecten op maat van de gebruiker. WDP ontwikkelt en verhuurt logistieke vastgoedruimte voor eigen rekening in lijn met de moderne industriestandaarden en sectortrends. Daarnaast investeert WDP ook rechtstreeks in kwalitatieve, bestaande sites, steeds met het oog op verhuring op lange termijn. In dat kader zet WDP volop in op de business opportunities in het kader van het klimaatvraagstuk. WDP is marktleider in de Benelux en Roemenië en tevens actief in Frankrijk en Duitsland.

Een job bij WDP betekent werken binnen een snel groeiende, internationale omgeving. Gegroeid vanuit een familiebedrijf combineert WDP de spirit van een KMO en de gesofisticeerdheid van een beursgenoteerde onderneming. Reken hierbij de collegiale sfeer en de landelijke ligging van de kantoren op een boogscheut van Brussel.  

Description de la fonction

 • Als Legal Counsel sta je mee in voor de verdere uitbouw van het juridisch team en geef je ondersteuning aan de verschillende vennootschappen in de WDP groep, zijnde de beursgenoteerde Belgische moedervennootschap en haar dochtervennootschappen in België, Nederland, Frankrijk, Luxemburg, Roemenië en Duitsland.
 • In de uitoefening van je functie zal je rapporteren aan de CFO en de General Counsel.
 • Zonder je algemene juridische kijk te verliezen, zal je je focus leggen op vennootschapsrecht, financieel recht en contractenrecht.
 • Je bent voornamelijk verantwoordelijk voor een variëteit aan corporate real estate transacties (M&A) evenals voor de organisatie van de corporate housekeeping en structuur van de WDP groep :
  • Enerzijds begeleid je als legal counsel samen met de interne operationele teams de corporate real estate transacties. In dat kader coördineer je de due diligence procedures en ben je verantwoordelijk voor de onderhandeling en opmaak van onder meer koop-/verkoopovereenkomsten, aandeelhoudersovereenkomsten, verslaggeving in het kader van aandelen- of activatransacties, kapitaalverhogingen,…, desgevallend in samenwerking met externe adviseurs. Je bent eveneens verantwoordelijk voor de operationele integratie van dergelijke overnames in de WDP groep.
  • Anderzijds geef je advies omtrent de vennootschapsrechtelijke en reglementaire aspecten van deze vennootschappen en biedt ondersteuning bij de naleving van de compliance-verplichtingen van de WDP groep.
 • Uiteraard geef je algemene juridische ondersteuning aan de diverse teams binnen WDP.

Profil

 • Je hebt een masterdiploma in het Belgische recht en beschikt bij voorkeur over minstens 6 jaar relevante werkervaring in het domein van het corporate law en M&A, idealiter opgebouwd in een (internationaal) advocatenkantoor, consultancy firm en of inhouse
 • Je bent communicatief, pro-actief en hebt zin voor verantwoordelijkheid.
 • Je werkt nauwkeurig en gestructureerd, je beschikt over een goed analytisch vermogen.  
 • Je hebt een vlotte gesproken en geschreven kennis van Nederlands, Engels en Frans.
 • Je bent een echte teamspeler op zoek naar een uitdagende en boeiende job en dit binnen een multidisciplinair team.
 • Je combineert zakelijk inzicht met een pragmatische aanpak en bent commercieel ingesteld.

Offre

Een job bij WDP betekent werken binnen een snel groeiende, internationale omgeving.

WDP biedt je een contract voor onbepaalde duur met marktconform salaris, maaltijdcheques, targetbonus, collectief bonusplan, LT bonus, onkostenvergoeding, een bedrijfswagen, Iphone, groepsverzekering, Flexible Income Plan....

Je volgt bij de start een uitgebreid onboarding traject en krijgt doorheen jouw carrière bij WDP interne en externe opleidingen.

Daarenboven word je warm onthaald in een team van enthousiaste collega’s die altijd bereid zijn jou te helpen.

Agrément recrutement & sélection: VG.896/B (Région flamande) – 00078-405-20121019 (Région Bruxelles Capitale) – W.RS.162 (Région wallonne)

 

Job info
Personal info
CV & Motivation
Un seul fichier.
Limité à 10 Mo.
Types autorisés : pdf, doc, docx, jpg, jpeg, png.